[Libwebsockets] Newbie issue building lwsws

Mike Lowry mike at techcitysouth.com
Fri Sep 22 19:55:38 CEST 2017


Trying to build lwsws on Ubuntu 17.04.

 

Here's the console log:

 

~/libwebsockets-master$ cmake -DCMAKE_INSTALL_PREFIX:PATH=/usr
-DLIB_SUFFIX=64 -DLWS_WITH_LWSWS=1

-- The C compiler identification is GNU 6.3.0

-- Check for working C compiler: /usr/bin/cc

-- Check for working C compiler: /usr/bin/cc -- works

-- Detecting C compiler ABI info

-- Detecting C compiler ABI info - done

-- Detecting C compile features

-- Detecting C compile features - done

-- CMAKE_TOOLCHAIN_FILE=''

-- Found Git: /usr/bin/git  

fatal: Not a git repository (or any parent up to mount point /home/mike)

Stopping at filesystem boundary (GIT_DISCOVERY_ACROSS_FILESYSTEM not set).

Git commit hash: mike at PDXServer-

-- LWS_WITH_LWSWS --> Enabling LWS_WITH_PLUGINS and LWS_WITH_LIBUV

-- Performing Test LWS_HAVE_inline

-- Performing Test LWS_HAVE_inline - Success

-- Performing Test LWS_HAVE___inline__

-- Performing Test LWS_HAVE___inline__ - Success

-- Performing Test LWS_HAVE___inline

-- Performing Test LWS_HAVE___inline - Success

-- Looking for bzero

-- Looking for bzero - found

-- Looking for fork

-- Looking for fork - found

-- Looking for getenv

-- Looking for getenv - found

-- Looking for malloc

-- Looking for malloc - found

-- Looking for memset

-- Looking for memset - found

-- Looking for realloc

-- Looking for realloc - found

-- Looking for socket

-- Looking for socket - found

-- Looking for strerror

-- Looking for strerror - found

-- Looking for vfork

-- Looking for vfork - found

-- Looking for execvpe

-- Looking for execvpe - found

-- Looking for getifaddrs

-- Looking for getifaddrs - found

-- Looking for snprintf

-- Looking for snprintf - found

-- Looking for _snprintf

-- Looking for _snprintf - not found

-- Looking for _vsnprintf

-- Looking for _vsnprintf - not found

-- Looking for getloadavg

-- Looking for getloadavg - found

-- Looking for atoll

-- Looking for atoll - found

-- Looking for _atoi64

-- Looking for _atoi64 - not found

-- Looking for _stat32i64

-- Looking for _stat32i64 - not found

-- Looking for dlfcn.h

-- Looking for dlfcn.h - found

-- Looking for fcntl.h

-- Looking for fcntl.h - found

-- Looking for in6addr.h

-- Looking for in6addr.h - not found

-- Looking for inttypes.h

-- Looking for inttypes.h - found

-- Looking for memory.h

-- Looking for memory.h - found

-- Looking for netinet/in.h

-- Looking for netinet/in.h - found

-- Looking for stdint.h

-- Looking for stdint.h - found

-- Looking for stdlib.h

-- Looking for stdlib.h - found

-- Looking for strings.h

-- Looking for strings.h - found

-- Looking for string.h

-- Looking for string.h - found

-- Looking for sys/prctl.h

-- Looking for sys/prctl.h - found

-- Looking for sys/socket.h

-- Looking for sys/socket.h - found

-- Looking for sys/sockio.h

-- Looking for sys/sockio.h - not found

-- Looking for sys/stat.h

-- Looking for sys/stat.h - found

-- Looking for sys/types.h

-- Looking for sys/types.h - found

-- Looking for unistd.h

-- Looking for unistd.h - found

-- Looking for vfork.h

-- Looking for vfork.h - not found

-- Looking for sys/capability.h

-- Looking for sys/capability.h - not found

-- Looking for cap_set_flag in cap

-- Looking for cap_set_flag in cap - not found

-- Looking for uv-version.h

-- Looking for uv-version.h - not found

-- Looking for zlib.h

-- Looking for zlib.h - not found

-- Looking for 4 include files stdlib.h, ..., float.h

-- Looking for 4 include files stdlib.h, ..., float.h - found

-- Performing Test LWS_HAS_INTPTR_T

-- Performing Test LWS_HAS_INTPTR_T - Success

-- Performing Test LWS_HAVE_VISIBILITY

-- Performing Test LWS_HAVE_VISIBILITY - Success

CMake Error at
/usr/share/cmake-3.7/Modules/FindPackageHandleStandardArgs.cmake:138
(message):

  Could NOT find ZLIB (missing: ZLIB_LIBRARY ZLIB_INCLUDE_DIR)

Call Stack (most recent call first):

  /usr/share/cmake-3.7/Modules/FindPackageHandleStandardArgs.cmake:378
(_FPHSA_FAILURE_MESSAGE)

  /usr/share/cmake-3.7/Modules/FindZLIB.cmake:114
(FIND_PACKAGE_HANDLE_STANDARD_ARGS)

  CMakeLists.txt:972 (find_package)

 

 

-- Configuring incomplete, errors occurred!

 

What files or libraries am I missing?

 

Thanks,

 

Mike Lowry

Email  ML at LowryProperties.com <mailto:ML at LowryProperties.com> 

Phone 678-462-2338

 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://libwebsockets.org/pipermail/libwebsockets/attachments/20170922/5399a003/attachment.html>


More information about the Libwebsockets mailing list